عمل بینیعمل زیبایی

عمل بینی

عمل بینی

عمل بینی یکی از اولین و متداول ترین جراحی های زیبایی در ایران و دنیا می باشد. انجام این عمل علاوه بر اینکه نیاز به علم پزشکی دارد بلکه پزشک بایستی از علوم نقاشی، مجسمه سازی، آناتومی و فیزیولوژی نیز بهره مند باشد. در ابتدا، این جراحی نیز مانند بسیاری از پیشرفت های علمی و پزشکی با مخالفت برخی افراد مواجه شد و آن را برخلاف دین و مذهب و اعتقادات خود می دانستند.

اما بعد از آن که از آثار مثبت آن را بر زیبایی و اعتماد بنفس افراد دیدند، از مخالفت کردن دست بر داشتند. انسان ها در تمام اعصار تاریخ به طور ذاتی به دنبال زیبایی و زیباتر شدن بوده اند و عمل های زیبایی از هزاران سال پیش به روش های ابتدایی و با کمترین امکانات انجام می شد.

پیشرفت علم پزشکی این امکان را به بشر داده تا مهم ترین عضو ظاهری بدن را آن گونه که دوست دارد تغییر دهد. گرچه در گذشته مسئله توجه به زیبایی، اکثرا در بین خانم ها رواج دارد اما امروزه آقایان نیز مشتاق به عمل های زیبایی و تناسب اعضای چهره می باشند.

عمل بینی از اولین و متداول ترین عمل های زیبایی برای بهبود ظاهر افراد می باشد که در دنیا دارای طرفداران بسیار زیادی است. در فرایند عمل بینی، جراح پلاستیک، غضروف و استخوان بینی را برای رسیدن به یک ظاهر بهتر و مطلوب تر تغییر می دهد. برای افرادی که از اندازه و شکل بینی خود راضی نیستند، جراحی بینی یک راه حل زیبایی مطمئن و موثر می باشد که به آنها پیشنهاد می شود، تا کار را به یک جراح زیبایی ماهر و با تجربه بسپارند.

نوشته های مشابه

جراحی بینی یا رینوپلاستی Rhinoplasty نوعی از جراحی است که شکل، فرم، ساختار بینی و سایز بینی را در جهت متعادل سازی و بهبود زیبایی صورت یا برای بهبود و رفع عیوب تنفسی تغییر می دهد.

هدف از جراحی بینی می تواند ترکیبی از اهداف درمانی و زیبایی باشد، به گونه ای که علاوه بر بهبود ظاهر، تنفس فرد یا مشکلات ساختاری بینی نیز برطرف شود. به طور کلی تغییر شکل ظاهری بینی به منظور رفع ناهنجارهای آن است، که بعضی از این ناهنجاری ها عبارتند از :

  • تغییر سایز بینی (کوچک کردن یا بزرگ کردن بینی )
  •  برطرف کردن برآمدگی بینی (قوز بینی)
  • پولیپ بینی
  • کوچک کردن سوراخ های بینی
  • تغییر زاویه بینی به نسبت با لب بالا
  • انحراف بینی

بیشتر افرادی که تحت عمل جراحی تغییر فرم بینی قرار می گیرند، قصد تغییر ظاهر بینی شان را دارند و تمایل دارند که به نسبت  ابعاد صورتشان، بینی خود را اصلاح کنند. درصد کمی از داوطلبان عمل زیبایی بینی کسانی می باشند که ناراحتی های ساختاری داشته و یا بینی شان آسیب جدی دیده است.

به طور معمول داوطلبان برای عمل رینوپلاستی در سلامت عمومی قرار دارند، یعنی خطرهای مرتبط با جراحی را درک کرده و انتظارات واقع بینانه ای از نتیجه آن دارند.

آناتومی بینی

در قسمت بالایی ساختار بینی، استخوان و در قسمت پایینی آن، غضروف قرار دارد. جراحی بینی می تواند باعث بهبودی استخوان، غضروف ، پوست و یا هر سه مورد باشد. برای درک مناسب بودن این عمل برای فرد و نتایج تقریبی حاصله از این جراحی، بایستی با پزشک مربوطه مشورت نمود.

عمل بینی

بهترین زمان برای عمل بینی

در گروه سنی نوجوانان به دلیل اهمیت زیاد به ظاهر صورت، جراحی بینی طرفداران بسیار زیادی دارد. با توجه به این که صفحات رشدی که در بینی باعث رشد استخوان می شود در دختران تا ۱۵ سالگی و در پسران در ۱۷ سالگی بسته می شود، سن مجاز عمل جراحی بینی در دختران حدود ۱۶ سال و در پسران حدود ۱۷ سال می باشد. باید توجه کرد که پسر و دختر زیر سن قانونی (۱۸ سال) نمی توانند بدون اجازه قیم قانونی عمل زیبایی بینی انجام دهند.

عمل زیبایی بینی به طور کلی

بینی فرد ممکن است نسبت به صورتش بزرگ و یا کوچک باشد، از این رو اقدام به جراحی بینی خواهد کرد .در این جراحی، جراح با ایجاد یک برش کوچک در ناحیه کلوملا و از قسمت داخل بینی به استخوان و غضروف دسترسی پیدا می کند. چون این برش از قسمت داخلی بینی می باشد پس از اتمام عمل، جای برش قابل رویت نمی باشد.

اگر بینی فرد کوچک باشد جراح با اضافه کردن غضروف به بینی (گاهی ممکن است از قسمت های دیگر بدن فرد مانند گوش و دنده، و گاهی هم می تواند از پر کننده های ترکیبی مصنوعی یا همان پروتزها استفاده شود ) ابعاد آن را متناسب با سایر اجزای صورت هماهنگ می کند. همچنین اگر بینی فرد بزرگ باشد، جراح با تراشیدن استخوان و یا غضروف به کوچک کردن آن متناسب با دیگر اجزای صورت اقدام می کند.

جایگاه بینی در مرکز صورت باعث شده است تا عیوب ظاهری آن بیشتر از سایر اعضای بدن به چشم بیاید. به همین دلیل تعداد متقاضیان جراحی بینی همواره اضافه می شود. همان طور که گفته شد، اسکلت بینی شامل دو بخش استخوان و غضروف می باشد.

اگر استخوان دارای قوز یا شکستگی باشد با عمل درست می شود اما درست کردن و دست زدن به غضروف سخت است و انجام آن علاوه بر تخصص، نیاز به تجربه بالای پزشک دارد. چراکه غضروف از لحاظ ماهیتی تمایل دارد به شکل اولیه خود بازگردد. پزشکی که جراحی عمل بینی را انجام می دهد به طور معمول متخصص گوش و حلق بینی یا جراح پلاستیک می باشد .

چگونه جراح خوبی انتخاب کنیم؟

توجه کنید که اگر جراحی بینی بد انجام شود، اثرات مخرب بزرگی بر روی ظاهر بیمار برجای می گذارد. به همین دلیل، بیماران هنگام انتخاب جراح پلاستیک خود بایستی بسیار دقت کنند. در حالت طبیعی، فرد می بایست پیش از انتخاب نهایی خود با چندین پزشک مشورت کند و چند نکته مهم در مورد پزشک را مورد بررسی قرار دهد.

  • آموزش و تجربه

تمام جراحان بینی به طور قانونی مجاز به انجام جراحی زیبایی بینی می باشند. اما بیمار بایستی پزشکی را انتخاب کند که در عمل زیبایی و جراحی مهارت داشته باشد. مسیرهای تنفسی و ساختار خارجی بینی از اولویت ها می باشند. در هنگام مشاوره با پزشکان، بیماران آینده نگر بایستی درباره عملکرد آنها در جراحی بینی سوال کنند. از موارد پر اهمیت در انتخاب پزشک، توجه آن به مجرای تنفسی و ساختار بینی می باشد.

  • پیشینه مثبت

طبیعی است که بیماران بایستی پزشکی را انتخاب کنند که شهرت خوبی در موفقیت داشته باشد. چراکه این پزشک تجریه زیادی در انجام عمل بینی نیز دارد.

  • فرایند شخصی

جراحی زیبایی بینی  فرایندی بسیار شخصی می باشد که می تواند بر سلامت ذهنی فرد و ظاهر آن اثر بگذارد. به همین دلیل، بسیار مهم است که بیماران جراحی را انتخاب کنند که با او احساس راحتی می کنند و دغدغه هایشان را درک می کند و به نگرانی هایشان توجه کند. همچنین طرح درمانی خوبی برای رسیدن به نتیجه مطلوب برنامه ریزی کند.

مشاوره اولیه

بعد از انتخاب جراح پلاستیک، یک مشاوره جامع پیرامون عمل بینی به بیمار ارائه می شود. در این مشاوره مسیر ارتباط شخصی بین بیمار و پزشک گسترش داده می شود و فرایند برنامه ریزی درمان شروع می شود.

قبل از هر چیز، بایستی جراح تقاضای بیمار برای جراحی بینی را بررسی کند و سابقه بیمار، مصارف دارویی آن، استفاده از دخانیات یا خیر و سایر موارد مهم را در نظر بگیرد. صادق بودن بیمار با پزشک بسیار مهم است و اطلاعات صحیح و کامل می تواند خطر عوارض جراحی را تا حد زیادی کاهش دهد.

به چه نوع بینی، بینی زیبا گفته می شود؟

با توجه به تمامی مکاتب و راهنمای عمل بینی، بینی زیبا، بینی طبیعی می باشد. می توان گفت بینی ای به شکل نازیبا است در هنگام صحبت کردن فرد، باعث جلب توجه مخاطب در چهره به بینی شود ولی بینی زیبا و طبیعی باعث می شود در هنگام صحبت، علاوه بر بینی، به سایر اجزاء صورت از جمله چشم و ابرو و گونه ها نیز توجه شود.

جالب توجه این است در فرهنگ عامه ما کاملا تصور بر عکس می باشد و بسیاری از افراد می خواهند پس از عمل، بینی کاملاً عمل شده به نظر برسد و مخاطب متوجه جراحی بینی فرد بشود و این کاملا خلاف اصول زیبایی صورت و راهنمای عمل بینی می باشد.

عمل بینی

انواع بینی

افراد مختلف دارای نوع بینی های متفاوتی می باشند. نوع بینی و ویژگی های آن از مهم ترین معیارهایی می باشد  که در روند برنامه ریزی جراحی بینی، مورد توجه متخصصین و جراحان بینی قرار می گیرد، در این بخش به معرفی انواع مدل بینی می پردازیم.

  1. بینی استخوانی
  2. بینی گوشتی
  3. بینی نیمه گوشتی- نیمه استخوانی
  1. ویژگی های بینی استخوانی

  • برخلاف بینی گوشتی، بینی های استخوانی پوستی نازک دارند که روی استخوان بزرگ بینی قرار گرفته است و ظاهری استخوانی برای بینی به وجود آورده که کاملاً مشخص است.
  • میزان غضروف و استخوان بینی استخوانی بسیار بیشتر از بینی های گوشتی می باشد. به همین دلیل بعد ازجراحی بینی استخوانی، احتمال افتادگی نوک بینی بسیار کمتر می شود. چراکه نوک بینی دارای تکیه گاه محکم استخوانی و غضروفی می باشد.
  • در برخی از موارد بینی های استخوانی دارای یک قوز می باشند که باعث می شود به این نوع بینی، بینی های کمانی یا عقابی نیز گفته شود.
  • در بینی های استخوانی، ناحیه پره های بینی چربی کمتری دارد. به همین دلیل پره های بینی نازک می باشد.
  • کمترین میزان چربی در بینی های استخوانی تجمع پیدا کرده است. به همین دلیل بعد از جراحی بینی بیشترین رضایتمندی را در افراد دارای بینی استخوانی می بینیم.
  • بینی های استخوانی در بسیاری از مواقع بهتر از بینی های گوشتی جراحی می شوند و نتیجه نیز بهتر خواهد بود.
  • احتمال بازگشت در بینی های استخوانی کمتر از بینی های گوشتی می باشد و بینی بعد از سالیان سال رشد نخواهد کرد.
  • بینی استخوانی آسیب پذیرتر می باشد و بهتر است که بیمار تا مدت ها مراقب ساختار بینی خود باشد.
  1. ویژگی های بینی گوشتی

  • جراحی بینی گوشتی دارایمحدودیت های مختلفی می باشد.
  • مهم ترین ویژگی بینی گوشتی که آن را از بینی استخوانی متمایز می کند ضخامت بیشتر پوست بینی است که از مشخصه های بارز این نوع بینی می باشد.
  • بینی گوشتی دارای پوستی ضخیم است و همچنین چربی های زیادی در نواحی پوست بینی تجمع پیدا کرده اند.
  • بینی های گوشتی، استخوان و غضروف به نسبت کمی دارند و بخش عمده بینی، پوست بینی می باشد.
  • پهنای نوک و پل بینی زیاد می باشد.
  • بینی گوشتی به نسبت بینی استخواتی میزان چربی بیشتری دارد.
  1. ویژگی های بینی نیمه گوشتی- نیمه استخوانی

در مواردی بینی افراد، از هر دو نوع بینی قبلی ویژگی هایی را دارند و نمی توان به طور دقیق تشخیص داد این بینی در کدام دسته بندی ( گوشتی یا استخوانی ) قرار می گیرد.

به عنوان مثال برخی بینی شان دارای قوز است اما با مشاهده و بررسی های بیشتری متوجه می شویم که این بینی دارای چربی و پوست ضخیمی نیز می باشد. در نتیجه یک ویژگی از بینی استخوانی و یک ویژگی از بینی گوشتی را در خود دارد.

در این موارد پزشکان با توجه به تجربیات و دانش خود می توانند به طور دقیق مشخص کنند که بینی فرد از چه نوعی است. گاهی اوقات هم شاهد بینی نامتقارن هستیم که ممکن است استخوانی یا گوشتی باشد.

آیا نتیجه جراحی بینی، مشخص است؟

قبل از عمل جراحی به‌ طور دقیق نمی‌توان اعلام کرد که بینی پس از جراحی به چه شکل در خواهد آمد. به این دلیل که عوامل زیادی در این امر دخیل می باشند. از‌جمله کیفیت پوست بینی که یکی از فاکتور‌های اصلی تعیین‌ کننده نتیجه نهایی عمل بینی است. غیر از پوست، تجربه و تبحر جراح هم می‌تواند در این زمینه بسیار دخیل باشد.

انواع تکنیک‌های جراحی بینی

یکی از مزایای اصلی این عمل، امکان استفاده از تکنیک‌های متفاوت برای اجرای آن می باشد. در نتیجه، پزشک می‌تواند با توجه به نیاز شما روش مناسب جراحی را انتخاب کند. به طور کلی جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می‌ گیرد. در جلسه مشاوره پزشک اطلاعات کافی در مورد هر دو تکنیک را به متقاضی خواهد داد و برای انتخاب روش مناسب با او مشورت می‌کند. نوع بینی عامل اصلی برای انتخاب تکنیک جراحی می باشد. تکنیک‌های عمل بینی عبارتند از :

1. روش جراحی بینی باز

در روش جراحی بینی باز پوست بینی از تیغه وسط آن که کلوملا نام دارد برش داده می شود و پوست و بافت نرم از ساختارهای زیرین بینی که غضروف نامیده می شود، برداشته می‌شود تا جراح آناتومی بینی را ببیند و پس از بررسی ساختار بینی، فرایند تراشیدن غضروف و فرم دادن به آن را مطابق به سلیقه متقاضی شروع و در نهایت پوست را به جای قبلی خود بر می‌گرداند و آن را بخیه می‌زند.

در این روش جراحی، پزشک به تمامی بخش‌های داخلی بینی دسترسی دارد و برای انجام تغییرات از آزادی عمل بیشتری برخوردار است. این تکنیک برای اصلاح بینی‌های گوشتی، دارای قوز یا حل مشکل انحراف بینی گزینه مناسبی است. مدت زمان انجام این عمل در مقایسه با سایر روش‌ها طولانی‌ تر می باشد.

مزایای جراحی باز

  • قدرت مانور و آزادی عمل بیشتر برای جراح
  • دسترسی جراح به قسمت‌های مختلف بینی راحت‌ تر می باشد.

2. روش جراحی بینی بسته

روش بسته که کمتر از آن استفاده می‌شود برای تغییرهای جزئی و غیر مهم استفاده می‌شود. در این روش شکاف‌ها و برش‌ها در قسمت‌های داخل بینی و حفره‌های داخلی انجام می ‌گیرد تا قوز و انحرافات برطرف شوند.

روش بسته هیچ گاه برای تغییر نوک بینی مناسب نیست و جراح برای این کار نیازمند شکافتن پوست روی پل بینی می باشد. تنها مزیت این روش، عدم برش و شکاف پوست بینی است. کمتر جراحی از این روش برای عمل زیبایی استفاده می‌کند زیرا دسترسی او به ساختار و بافت های بینی به ویژه نوک آن کاملا محدود می باشد.

افرادی که قصد دارند تغییرات بسیار جزئی در ظاهر بینی خود ایجاد کنند، استفاده از تکنیک بسته در جراحی بینی برای آنها بهترین گزینه است. مزیت اصلی آن نیز کم بودن درد، تورم و مشکلات بعد از عمل است. افرادی که دوست ندارند جای بخیه حتی برای مدتی کوتاه روی پوست آنها باقی بماند، می بایست رینوپلاستی به روش بسته را انتخاب کنند.

مزایای جراحی بسته

  • مدت زمان جراحی بینی بسته کوتاه‌ تر می با‌شد.
  • هیچگونه برشی بر روی بینی ایجاد نخواهد شد.
  • جای زخم و اسکار بر روی بینی باقی نمی‌ماند.
  • ورم بینی در این روش بسیار کمتر است و زودتر برطرف می‌شود.

عمل بینی

انواع مدل عمل بینی

قبل از جراحی بینی مهم ترین موضوعی که بین بیمار و پزشک جراح مورد بررسی قرار می گیرد و باید در خصوص آن تصمیم گیری شود مدل بینی مورد علاقه بیمار است. مهم ترین و متداول ترین این مدل ها عبارتند از:

  • مدل بینی طبیعی

همانطور که از نام این نوع مدل برمی آید ویژگی های ظاهری بینی طبیعی، بسیار نزدیک به ساختار بینی های طبیعی افراد است. به عنوان مثال در این نوع بینی ها، نوک بینی به سمت بالا کشید نمی شود و پل بینی بسیار صاف می باشد. در کل تغییرات محدودی در طی جراحی بینی ایجاد خواهد شد.

در جراحی بینی طبیعی اولویت با بهبود شکل بینی است. به گونه ای که به سایر اجزای صورت بیاید و باعث بهبود تناسب چهره فرد گردد. همچنین مشکلات عملکردی و ساختاری بینی در جراحی طبیعی بینی بهتر بهبود پیدا می کنند و جراح با محدودیت های کمتری روبرو می باشد.

  • مدل بینی فانتزی

در بینی های فانتزی محدوده تغییراتی که در ناحیه بینی افراد ایجاد می شود بسیار گسترده تر است. به عنوان مثال نوک بینی تا زاویه ۱۰۰ تا ۱۰۵ درجه از لب فوقانی فرم دهی می شود. از جهت دیگر به دلیل اینکه نوک بینی بالا کشیده می شود، قوس و انحنای پل بینی بسیار زیاد است.

از این رو به بینی فانتزی، بینی عروسکی نیز گفته می شود. به طور کلی سایز این نوع از بینی ها بسیار کوچک است و مناسب ترین گزینه برای کسانی است که صورت کوچکی و ظریفی دارند. در نتیجه نمی توان بینی فانتزی را برای هرکسی پیشنهاد داد.

  • مدل بینی نیمه فانتزی

در مدل بینی نیمه فانتزی بخشی از ویژگی های بینی فانتزی و طبیعی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و بینی نیمه فانتزی را تشکیل می دهند. به عنوان مثال در بینی های نیمه فانتزی پل بینی به اندازه بینی طبیعی صاف نیست اما به شدت بینی های فانتزی هم به سمت بالا کشیده نشده است.

سایز بینی نیمه فانتزی به اندازه بینی های فانتزی کوچک نمی شود اما سایز بینی طبیعی را نیز ندارد. این مدل جراحی طرفداران خودش را دارد و عوارض جراحی بینی فانتزی را هم ندارد.

اقدامات قبل از عمل بینی

1. رژیم غذایی

در هفته های منتهی به هر عمل جراحی، رعایت رژیم غذایی سالم برای بیماران بسیار مهم است. رژیم غذایی سالم باعث سرعت در بهبودی و کاهش خطر ابتلا به عفونت می شود.

به طور خاص، افراد بایستی حجم زیادی میوه و سبزیجات، دانه های غلات حاوی پروتئین و در صورت نیاز مکمل های تغذیه مصرف کنند. مکمل های خاصی از جمله ویتامین  A، ویتامین C و بروملین برای کسانی که قصد انجام عمل زیبایی بینی را دارند، مفید است.

همین طور متقاضیان عمل بینی بایستی از برخی مواد غذایی و مکمل های خاصی که می تواند باعث کاهش سرعت بهبودی و عوارض جراحی شود اجتناب کنند.

بیماران نباید از مکمل های حاوی ویتامین  E، زنجبیل، گینگو و جینسنگ استفاده کنند. همین طور برخی از مکمل های هومیوپاتی و گیاهی می توانند عوارض ناشی از بیهوشی را ایجاد کنند، به همین دلیل بیماران قبل از هر تغذیه اضافه ای بایستی با پزشک خود مشورت کنند.

همان طور که می دانیم الکل توانایی کبد برای متابولیزه کردن صحیح را تحت تاثیر قرار می دهد، به همین دلیل بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که بیماران در هفته های قبل از جراحی خود، از نوشیدن مشروبات الکلی اجتناب کنند.

2. داروها

در مراحل آماده شدن برای جراحی بینی، بیمار بایستی پزشک خود را در مورد تمام داروهایی که مصرف می کند مطلع کند. زیرا برخی از داروها  ممکن است عوارض قبل یا بعد از عمل جراحی ایجاد کنند. در این صورت پزشک به طور موقت برای بیمار دارویی جایگزین تجویز خواهد کرد. به ویژه  بیماران می بایست از استفاده آسپرین، ایبوپروفن و رقیق کننده خون خودداری  کنند.

3. سیگار کشیدن

استفاده از نیکوتین باعث کاهش جریان خون در سراسر بدن می شود. و از آنجایی که اکسیژن نمی تواند سریعا به محل برش برسد، افراد سیگاری زمان بیشتری برای بهبودی بعد از عمل نیاز دارند و ممکن است خطر ابتلا به عفونت و زخم های نامطلوب هم در آنها بیشتر باشد.

به طور کلی سیگاری ها از انجام عمل جراحی بینی رد صلاحیت نمی شوند، اما باید حداقل دو هفته قبل و دو هفته بعد از عمل جراحی بینی سیگار را کنار بگذارند.

4. آماده سازی برای بهبود

معمولا بهبود جراحی بینی چندین هفته طول می کشد و بیماران بایستی بر اساس این مدت زمان آمادگی لازم داشته باشند. به طور معمول، آنها باید حداقل دو هفته کار را کنار بگذارند. پس از جراحی بینی، بیماران باید چند روز اول غذای نرم بخورند. چراکه جویدن ممکن است اذیت کننده باشد.

آمادگی قبل از عمل بینی

مهم ترین کارها در روز قبل از جراحی و در روز جراحی

  1. همراه داشتن لباس های جلو باز مانند لباس های دکمه ای یا زیپی، چراکه بعد از جراحی بینی نواحی اطراف بینی و بینی از حساسیت نسبتا زیادی برخوردار می باشند و بایستی کمترین فشاری در این ناحیه ایجاد نشود. به همین دلیل بعد از عمل بینی نباید لباس های جلوبسته پوشید. بهتر است که لباس های جلو باز همراه خود داشته باشید و زمان بازگشت به منزل آن ها را به تن کنید.
  2. روز قبل از جراحی استحمام کنید. چرا که بعد از جراحی بینی تا چند روز استحمام کردن ممنوع می باشد و ممکن است باعث آسیب به بینی و نواحی اطراف آن شود.
  3. بایستی در روز جراحی ناشتا به محل مورد نظر مراجعه کنید و به مدت ۸ الی ۱۲ ساعت قبل از جراحی از خوردن و نوشیدن پرهیز کنید.

آمادگی قبل از عمل بینی

  • عکس برداری

پیش از عمل بینی تعدادی عکس از زوایای متفاوتی از صورت فرد گرفته می شود

  • سابقه ی سلامت فرد

پزشک پرونده ی پزشکی بیمار را بررسی می کند تا انسداد بینی، سوابق جراحی و نوع داروی مصرفی بیمار مطلع شود. و اگر فرد دچار اختلال خونریزی مانند هموفیلی باشد، کاندیدای مناسبی برای این جراحی نیست.

  • آزمایش فیزیکی

پزشک یک معاینه جسمی که شامل آزمایشاتی مانند آزمایش خون می باشد، انجام می دهد و پوست ناحیه را بررسی و داخل و خارج آن را به طور دقیق معاینه می کند. معاینه ی جسمی مورد بسیار مهمی برای تعیین تاثیر جراحی بینی بر تنفس فرد می باشد. پولیپ بینی نیز در این تست تشخیص داده می شود.

مهم ترین کارها در روز قبل از جراحی و در روز جراحی

  1. همراه داشتن لباس های جلو باز مانند لباس های دکمه ای یا زیپی، چراکه بعد از جراحی بینی نواحی اطراف بینی و بینی از حساسیت نسبتا زیادی برخوردار می باشند و بایستی کمترین فشاری در این ناحیه ایجاد نشود. به همین دلیل بعد از عمل بینی نباید لباس های جلوبسته پوشید. بهتر است که لباس های جلو باز همراه خود داشته باشید و زمان بازگشت به منزل آن ها را به تن کنید.
  2. روز قبل از جراحی استحمام کنید. چرا که بعد از جراحی بینی تا چند روز استحمام کردن ممنوع می باشد و ممکن است باعث آسیب به بینی و نواحی اطراف آن شود.
  3. بایستی در روز جراحی ناشتا به محل مورد نظر مراجعه کنید و به مدت ۸ الی ۱۲ ساعت قبل از جراحی از خوردن و نوشیدن پرهیز کنید.

انواع جراحی بینی

جراحی های بینی دارای تعداد و تنوع بسیاری هستند و جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی یک نوع از انواع مختلف عمل بینی می باشد. جراحی های مختلف بینی با هدف های متفاوتی انجام می شوند و نتایج مختلفی را نیز در پی خواهند داشت. از مهم ترین انواع جراحی های بینی، می توان موارد زیر را نام برد:

جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی

در جراحی زیبایی بینی مهم ترین هدف، برطرف کردن ایرادات موجود در بینی و فرم دهی زیباتر به بینی می باشد. در این نوع از جراحی بینی، قوس روی بینی فرم داده می شود، نوک بینی کوچک می شود و افتادگی آن نیز از بین می رود. یکی از تصورات غلطی که افراد در مورد جراحی بینی کج و جراحی انحراف بینی دارند این است که این دو را یکی می پندارند.

در حالی که این دو جراحی از یکدیگر متفاوت می باشند. انحراف بینی در ناحیه سپتو و یا داخل بینی می باشد و در اکثر موارد این انحراف با چشم غیر مسلح قابل رویت نمی باشد. گاهی اوقات ممکن است انحراف تیغه بینی تاثیری در ظاهر آن نداشته باشد. اما کجی بینی، عارضه ای است که کاملاً در ظاهر بینی مشهود است.

عمل انحراف بینی یا سپتوپلاستی

تیغه ای به نام سپتو در بین لوله های بینی در نواحی داخلی، قرار دارد. در برخی از افراد این تیغه دارای انحراف می باشد و ممکن است باعث بروز مشکلاتی در افراد شود. به عنوان مثال انحراف تیغه بینی باعث افزایش آبریزش بینی، خرخر کردن های شبانه و نیز اختلال در عملکرد طبیعی بینی شود.

به همین جهت افراد برای بهبود وضعیت بینی شان برای جراحی بینی سپتوپلاستی اقدام می کنند. تفاوت جراحی انحراف بینی با جراحی رینوپلاستی در این است که، این جراحی در دسته جراحی های درمانی قرار دارد و تمامی شرکت های بیمه ای هزینه این جراحی را متقبل می شوند و آن را پرداخت می کنند.

در حقیقت هدف از انجام جراحی انحراف بینی یا سپتوپلاستی درمانی است و نه زیبایی. جراحی بینی کج زیر مجموعه جراحی رینوپلاستی می باشد.

جراحی بینی ترمیمی

جراحی بینی ترمیمی، به اصلاح مشکلات بینی که ناشی از جراحی اولیه می باشد، می پردازد. جراحی ترمیم بینی یا رینوپلاستی ثانویه عمل شایعی می باشد، چراکه افراد بسیاری که عمل بینی انجام می دهند، به پزشک با تجربه و ماهری مراجعه نمی کنند و تنها به دلیل هزینه کمتر، پزشک نامناسبی را انتخاب می کنند و همین امر باعث می شود که بینی ایده آلی نداشته باشند و با مشکلات متعدد عملکردی و ساختاری روبرو شود و حتی گاهی نفس کشیدن هم برای آن ها مشکل ساز شود. به این افراد توصیه می شود که یک سال صبر کنند و پس از اینکه بینی شکل نهایی خود را گرفت، برای جراحی ترمیمی اقدام کنند.

عمل بینی

بهترین کاندیدا برای جراحی بینی

بهترین گزینه ها برای انجام جراحی بینی افرادی می باشند که:

  • افرادی که به بیماری های خاصی مانند بیماری ایدز و هپاتیت مبتلا نمی باشند.
  • افرادی که دارای مشکلات زیادی در ناحیه بینی می باشند و ضروری است که برای رفع آنها اقدام به عمل بینی کنند.
  • افرادی که بینی شان قوز دارد و ظاهر بدی ایجاد کرده است.
  • افرادی که پل بینی و نوک بینی شان بسیار پهن باشد.
  • افرادی که دارای مشکلات مهمی مانند مشکلات تنفسی در ناحیه بینی می باشند.
  • افرادی که دچار انحراف در ناحیه تیغه میانی بینی شان می باشند.
  • افرادی که نگاه واقع بینانه ای به روند جراحی و نتایج حاصله از آن دارند.

مراحل عمل بینی

جراحی بینی از دسته جراحی های پیچیده است و نیاز به دقت بالایی دارد. برای انجام این عمل، جراح بینی مراحل مشخصی را دنبال می کند. شخصی که قصد انجام این عمل را دارد، ممکن است تمایل به شناخت مراحل این جراحی را داشته باشد. به همین دلیل در ادامه قسمت به این مراحل اشاره می کنیم.

جراح در این جراحی برشی در داخل سوراخ های بینی ایجاد می کند. در برخی از موارد این برش در بیرون از بینی و پایین بینی نیز ایجاد می شود. در مواردی برش در بیرون و پایین بینی ایجاد می شود که نیاز به پیوند غضروف به نوک بینی یا تغییر شکل نوک بینی باشد.

اگر نیاز به باریک کردن بینی باشد، در کناره های آن هم برش ایجاد می شود. این گونه که با ایجاد برش های کوچکی در اطراف بینی، استخوان بینی شکسته شده و بینی تغییر شکل داده می شود. پس از اتمام جراحی در بعضی موارد یک اسپلینت فلزی یا پلاستیکی بر روی بینی قرار داده می شود و از بینی در برابر ضربه محافظت می شود.

همچنین تامپون و یا اسپلینت پلاستیکی در داخل سوراخ های بینی قرار داده می شود تا دیواره یا تیغه بینی در جای خود ثابت شود و مجراهای بینی از یکدیگر جدا بمانند. در ادامه مراحل جراحی بینی را توضیح می دهیم:

  • مرحله اول بیهوشی

قبل از جراحی بینی فرد بیهوش می شود تا در طول عمل، احساس ناراحتی نکند. در برخی موارد خاص نیز از بی حسی موضعی استفاده می شود ولی در بیشتر موارد فرد به صورت کامل بیهوش می شود. انتخاب این موضوع به ترجیح جراح و میزان پیچیدگی جراحی وابسته است. در بی حسی موضعی آمپول بی حسی به ناحیه ی مورد جراحی تزریق می شود و فرد را کمی سست می کند. ولی باعث خواب بیمار نمی شود.
بیهوشی عمومی با تزریق داروی بیهوشی از طریق رگ اتفاق می افتد و عدم هوشیاری فرد را به طور موقت فراهم می کند.

  • مرحله دوم ایجاد برش

همان طور که گفته شد رینوپلاستی به دو روش باز و بسته انجام می گیرد. در روش بسته برش های ایجاد شده در داخل بینی و مخفی است. ولی در روش باز، برش ها در زیر تیغه بینی می باشند. در این روش پوستی که بر روی استخوان بینی و غضروف بینی کشیده شده ، به آرامی برداشته می شود و جراح ساختار بینی را تغییر شکل می دهد.

  • مرحله سوم تغییر ساختار بینی

در بینی هایی که سایر بزرگی دارند، بخشی از استخوان ها و غضروف بینی برداشته می شود. گاهی اوقات در طول جراحی بینی، نیاز به پیوند غضروف می باشد. در بیشتر موارد از غضروف تیغه بینی کمک گرفته می شود و یا در برخی موارد خاص از غضروف گوش استفاده می شود.

  • مرحله چهارم اصلاح تیغه بینی

اگر تیغه بینی کج باشد، در طول جراحی این مورد اصلاح می شود. در این صورت پس از جراحی و بهبود کامل، تنفس فرد نیز بهبود می یابد.

  • مرحله پنجم اصلاح نوک بینی

اگر نوک بینی حالتی بزرگ و افتاده داشته باشد،  بایستی در این مرحله به اصلاح نوک بینی پرداخت. به این صورت نوک بینی زاویه مناسبی با لب بالایی پیدا می کند و خوش فرم می شود.

  • مرحله ششم بخیه زدن بینی پس از جراحی

هنگامی که ساختار بینی شکل گرفت و نقایص آن برطرف شد، جراح پوست بینی را بر روی آن قرار می دهد و برش های ایجاد شده بسته و بخیه زده می شود.

  • مرحله هفتم اسپلینت بر روی بینی

چند روز اول پس از عمل بینی، اسپلینت یا گچ بینی بر روی بینی قرار می گیرد تا از بینی محافظت کند. این دوره اهمیت بسیار زیادی دارد و فرد در طی دوره نقاهت باید اقدامات خاصی انجام دهد. در ادامه مراقبت های مورد نیاز در دوران نقاهت را شرح می دهیم.

مراقبت های بعد از جراحی بینی

عمل بینی از سری عمل های سخت بوده و مراقبت های بعد از جراحی بینی باید به دقت انجام شود. در صورتیکه  مراقبت ها به طرز صحیح رعایت شود، دوره نقاهت به بهترین نحو طی شده و در نتیجه جراحی به صورت پیش بینی شده خواهد بود اما اگر نسبت به آنها با سهل انگاری و بی توجهی برخورد شود، احتمال بروز مشکلات برای فرد وجود خواهد داشت. در این قسمت پیرامون مسائل مختلف بعد از عمل بینی توضیح می دهیم.

پس از جراحی بینی، بایستی بیمار استراحت کرده و سر خود را بالاتر از قفسه ی سینه قرار دهد. این شرایط خونریزی و ورم را کاهش می دهد. احتمال دارد اسپلینت هایی که در طی جراحی در بینی قرار می گیرد، باعث ورم کردن آن شود.

در بیشتر مواقع بخیه های داخلی طی ۱ تا ۷ روز بعد از جراحی در محل باقی می مانند. خونریزی خفیف و ترشحات مخاط، برای چند روز پس از جراحی یا بعد از کشیدن بخیه ها، مواردی طبیعی هستند.

از جمله مواردی که پس از جراحی بینی برای پیشگیری از هرگونه آسیب و ضربه باید رعایت شوند و به بهبود سریع تر کمک کند، به صورت زیر است:

  • برای بهبود وضعیت کبودی و التهاب اطراف بینی بایستی از انواع کمپرس های سرد و گرم استفاده کرد. در دو روز اولیه پس از جراحی بینی باید از کمپرس سرد استفاده کرد. اما در روز سوم و چهارم پس از جراحی بایستی از کمپرس گرم استفاده کرد. روش استفاده از کمپرس های سرد و گرم پس از عمل بینی بدین صورت است که در روز باید چند بار کمپرس را روی پوست اطراف بینی قرار داد. مدت زمان هر دفعه که از کمپرس استفاده می شود، حدودا ۲۰ دقیقه است.

عمل بینی

  • مراقبت های تغذیه ای از عوامل مهم در تسریع روند بهبودی می باشند. توصیه می شود ۵ روز تا یک هفته از غذاهای آبکی مانند سوپ و آش و انواع فرنی ها استفاده شود. یا این که غذاها را به شکل پوره ای استفاده کرد. استفاده از غذاهای سفت که نیازمند جویدن زیاد هستند موجب افزایش میزان تحریکات در ناحیه عضلات صورت و عضلات اطراف بینی و در نتیجه افزایش خونریزی می شود. استفاده از غذاهای آبکی برای کاهش میزان خونریزی و افزایش سرعت بهبودی توصیه می شود

عمل بینی

  • در روزهای ابتدایی پس از عمل بینی احتمال خونریزی از بینی وجود دارد و باید به صورتی خوابید که این احتمال کاهش پیدا کند. به همین دلیل، هنگام استراحت می توان دو بالشت را روی هم قرار داد و زیر سر گذاست. در حالتی که سر بالاتر از سطح بدن قرار گیرد، امکان خونریزی از بین می رود. از جهتی دیگر نباید به بینی و اطراف آن فشاری وارد شود. در نتیجه نباید صورت و بینی هیچ تماسی با بالشت زیر سر داشته باشد. بنابراین بایستی به صورت طاق باز خوابید و صورت به سمت سقف باشد.

چه زمانی بعد از عمل بینی می توان به پهلو خوابید؟

اگر به پهلو می خوابید، احتمال این که در هنگام خواب، سوراخ بینی به سمت پایین کشیده شود، زیاد است و از آنجایی که نمی توانید به بینی فشار آورده و یا آن را دستکاری کرد، می تواند ناراحت کننده باشد. خوابیدن به صورت طاق باز، بهترین حالت برای خواب بعد از جراحی بینی می باشد. شگفت انگیز است که بدن پس از جراحی چه گونه به سرعت بهبود می یابد. هفته اول بحرانی ترین زمان برای درمان جراحی بینی می باشد. بعد از ۷-۱۰ روز، بیماران می توانند شروع به خوابیدن در موقعیت های متفاوت خواب کنند. مراقب باشید از فشار آوردن و ضربه وارد کردن به بینی خودداری کنید.

عمل بینی

  • محل خوابیدن بعد از عمل بینی، برای کاهش احتمال آسیب به بینی، بهتر است که در محلی خلوت و کنج اتاق باشد. مثلا در محلی بخوابید که رفت و آمد در آن وجود ندارد. یک اتاق به خود اختصاص دهید که صرفاً برای کمک به شما، دیگران وارد آن اتاق شوند. مراقب باشید که در بالا سر شما روی دیوار تابلویی نصب نشده باشد یا گلدان و وسایل تزئینی قرار نگرفته باشد. چراکه احتمال سقوط آن ها روی صورت وجود دارد و می تواند عاملی به جهت از بین رفتن نتیجه جراحی و بروز مشکلات جدی تر باشد.

عمل بینی

  • هنگام استراحت از گوشی موبایل استفاده نکنید و آن را مقابل صورت تان قرار ندهید. زیرا ممکن است از دست تان رها شود و روی بینی تان فرود آید. این حادثه می تواند باعث خونریزی شود.

عمل بینی

  • کتاب خواندن نیز در دوره بهبودی باید به شکل درستی انجام شود. به عنوان مثال برای مطالعه کتاب، سرتان را در طولانی مدت پایین نگه ندارید. بهتر است تا تمام شدن روند بهبودی اولیه کتاب خواندن را کنار بگذارید و یا در مدت زمان کوتاه تری کتاب بخوانید.

عمل بینی

  • از انجام فعالیت های ورزشی مانند ایروبیک و دویدن خودداری کنید.
  • طی زمانی که بانداژ روی بینی قرار دارد، از دوش گرفتن پرهیز و به جای آن از وان برای استحمام استفاده کنید.
  • در هنگام بازدم هوا را از بینی خود خارج نکنید.
  • غذاهای فیبردار زیاد مصرف کنید. به عنوان مثال از میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی خود استفاده کنید تا از یبوست پیشگیری شود. چراکه در صورت یبوست، بیمار فشار زیادی را به ناحیه سر و بینی وارد کرده و این موضوع برای ناحیه جراحی و بخیه ها اصلا مناسب نیست.
  • صورت خود را زیاد حرکت ندهید، به عنوان مثال از خندیدن و لبخند زدن بپرهیزید.
  • خیلی با ملایمت و آرامی مسواک بزنید، تا فشار زیادی به بینی وارد نشود.
  • به هیچ عنوان از لباس های بدون دکمه که از قسمت سر باید بپوشید، استفاده نکنید.
  • همچنین به مدت یک ماه از عینک آفتابی استفاده نکنید. استفاده از ضد آفتاب با spf مناسب، مخصوصاً بر روی بینی مورد بسیار مهمی است.
  • طبق تجویز پزشک تا مدت زمان معین از پاف های بینی و اسپری ها استفاده شود. برای جلوگیری از عفونت بینی، استفاده از پماد آنتی بیوتیک تجویز می شود. بایستی بدانید که مجرای بینی به دلیل تورم ناشی از جراحی حداقل به مدت دو هفته مسدود است و تنفس از بینی کمی مشکل می باشد. وجود یک دستگاه بخور در اتاقی که فرد می خوابد، تنفسی راحت از راه دهان را برای وی فراهم می کند.

موارد ممنوعه در هفته اول پس از جراحی

تمام بایدها و نبایدهای پس از عمل بینیرا جدی بگیرید. به هیچ وجه در بینی خود ندمید. ممکن است با دمیدن در بینی بافت بینی آسیب ببیند. دهان خود را هنگام عطسه کردن باز نگه دارید. از بلند کردن کودکان و نوزادان اجنتاب کنید زیرا همین مورد هم می تواند باعث آسیب به بینی شود.

در هفته اول بعد از عمل ممکن است حداقل یک بار به بینی ضربه وارد شود و می تواند باعث درد شود ولی اگر ضربه شدید نباشد مشکلی ایجاد نمی کند. حمام تا یک هفته بعد از عمل بینی نباید به نحوی باشد که گچ بینی خیس شود. می توان با کمک یک فرد دیگر و در وان حمام کرد، اما باید از دوش گرفتن پرهیز کرد.

سیگار کشیدن یا در معرض دود آن قرار گرفتن تا یک ماه پرهیز شود زیرا ممکن است روند بهبود را به تاخیر بیندازد. همچنین از مصرف نوشیدنی های الکلی در هفته اول پس از جراحی حتما خودداری شود زیرا احتمال خونریزی را زیاد می کند. تقریبا ۶ تا ۸ هفته زمان می برد تا استخوان های بینی به طور کامل بهبود پیدا کنند.

فعالیت های خود را به مرور افزایش داده و به هیچ وجه فشار بیش از حد به خود نیاورید. فعالیت شدید بدنی وانجام ورزش های سنگین تا ۱۲ هفته بعد از جراحی نباید انجام شود و بعد از آن هم با مشورت پزشک معالج انجام گیرد.

هزینه عمل بینی

عمل بینی

هزینه ی انواع جراحی بینی با توجه به معیارهای مختلفی تعیین می شود. به همین دلیل مانند سایر جراحی ها تعرفه ثابتی ندارد و باید عوامل بسیاری مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان هزینه عمل بینی را  به مراجعین اعلام کرد. به طور مثال در مواردی که پولیپ بینی یا گرفتگی بینی یا سینوزیت مزمن هم نیاز به درمان داشته باشد، هزینه ها افزایش پیدا می کند. عوامل مهمی که در تعیین هزینه نقش دارند، عبارتند از:

  • میزان مهارت و تخصص پزشک جراح
  • مشکلات و پیچیدگی ها در روند جراحی بینی
  • انواع ابزارآلات و موادی که طی جراحی استفاده شود.
  • محل قرارگیری مطب یا مرکز زیبایی ای که به آن مراجعه می کنید. طبیعی است که هزینه در شهر تهران نسبت به سایر شهرها بیشتر می باشد. چراکه در تهران انواع امکانات پزشکی وجود دارد و بهترین جراحان و متخصصین در این شهر به طور متمرکز فعالیت های زیبایی و جراحی های متفاوتی انجام می دهند.
  • اگر عمل بینی تحت بیهوشی عمومی انجام گیرد. این نوع بیهوشی هزینه های درمان را افزایش می دهد. دستمزد متخصص بیهوشی هم مثل جراحان با توجه به شهرت و تجربه بر هزینه های درمان می افزاید.

به همین دلیل تنها راه آگاهی از هزینه ها، مراجعه به مطب جراح بینی است. هنگامی که شما به جراح بینی مراجعه می کنید وی با توجه به معاینات و بررسی های اولیه بینی شما، از پیچیدگی های روند عمل بینی شما آگاه خواهد شد و با لحاظ کردن بسیاری از موارد، هزینه های تقریبی را به شما اعلام می کند.

معیارهای انتخاب یک جراح بینی خوب

  • جراح بینی بایستی خوش برخورد باشد. چراکه باعث احساس راحتی بین او و بیمار شده و از استرس بیمار تا حد زیادی می کاهد.
  • صبور بوده و تمامی مراحل عمل بینی و مراقبت های قبل و بعد از آن را برای بیمار شرح دهد.
  • علاوه بر دانش زیبایی شناسی از دانش ریاضی نیز مطلع باشد.
  • با تجربه و با تحصیلات مرتبط باشد.
  • قدرت تصور بالایی داشته باشد و متناسب ترین مدل بینی با توجه به اجزای صورت بیمار برای عمل بینی را در نظر گیرد.
  • با وجدان باشد و سلامت بیمار را در اولویت قرار دهد.
  • در صورتی که بیمار درخواست های نامعقول و غیر منطقی در عمل بینی داشته باشد، آن را توجیه کند.
  • اگر بیمار از لحاظ روحی و جسمی آمادگی جراحی بینی را نداشته باشد، آن را منصرف کند.

چه کسانی داوطلب ایده آل عمل بینی نمی باشند؟

هنگامی که به جراحی بینی فکر می کنیم این سوال در ذهن مان به وجود می آید که آیا من کاندید مناسبی برای عمل زیبایی بینی هستم یا خیر؟ شرایطی که برای داوطلبی جراحی بینی، شرایط ایده آلی محسوب نمی شوند شامل موارد زیر است:

  1. کسانی که چاقی زیادی دارند نمی توانند عمل بینی انجام دهند.
  2. سنین کمتر از 16 سال در دختران و کمتر از 18 سال در پسران نباید عمل بینی انجام بدهند.
  3. خانم های باردار و شیرده نباید جراحی بینی انجام دهند.
  4. افراد به شدت سیگاری نمی توانند عمل بینی انجام بدهند.
  5. افراد مبتلا به مشکلات خونی مانند هموفیلی نباید عمل بینی انجام دهند.
  6. افراد مبتلا به مشکلات روانی از قبیل بدریخت انگاری نمی توانند عمل بینی انجام دهند.
  7. افرادی که ورزش های مبارزه ای مانند بوکس، تکواندو و کشتی انجام می دهند نمی توانند عمل بینی انجام دهند.
  8. افراد مبتلا به بیماری های خاص نباید جراحی بینی انجام بدهند.

چسب زدن به بینی

در اکثر مواقع بعد از جراحی بینی ، چسب زدن به بینی به بیماران توصیه می شود. اولین دلیل چسب زدن به بینی، تحریک پوست برای جمع شدن و فرم گرفتن آن بر اساس استخوان و غضروف پایه است. چسب زدن به بینی برای بیمارانی که پوست ضخیمی دارند، بسیار مفید است.

در بیماران با پوست ضخیم، جمع شدن پوست پس از جراحی، زمان بیشتری نیاز دارد. این نوع پوست ها در برابر شکل گیری بافت اسکار متراکم تر بین ساختار اسکلتی غضروف_استخوان و پوست، مستعد تر می باشند. در این بیماران، زمان طولانی تری در مقایسه با زمان میانگین، برای فروکش کردن پوست و جمع شدن آن، مورد نیاز می باشد.

گاهی اوقات، بافت ناخواسته اسکار، در رشد کانتورهای دائمی و برآمدگی هایی که می تواند نتیجه نهایی عمل زیبایی بینی را تحت تاثیر قرار دهد، دخیل است. چسب زدن به پوست بینی، احتمال بروز این رویدادهای نامطلوب را به حداقل می رساند.

به بیماران توصیه می شود چسب زدن به بینی را حداقل تا 2 الی 3 هفته پس از جراحی بینی، انجام دهند. در مواردی هم چسب زدن باید برای مدت زمان بیشتری ادامه پیدا کند. به بیماران توصیه می شود که در طول این مدت، قبل از خواب، هر شب بینی خود را چسب بزنند.

چسب را می توان هنگام صبح، قبل از شروع فعالیت های روزانه، از روی بینی برداشت. اگر چسب بینی برای مدت بیشتر روی بینی نگه داشته شود و آن را به شب محدود نکنید، نتیجه بهتری از عمل بینی برایتان حاصل خواهد شد.

عمل بینی

  • انتخاب چسب بینی

بهتر است بیمار یک رول 2/1 اینچی از نوار چسب کاغذی پزشکی را از داروخانه تهیه کند. چسب M3 ضد آلرژی است و در صورت استفاده مکرر بر روی پوست، مشکلی ایجاد نمی کند. همچنین، این نوع چسب کاغذی، ارزان بوده و تهیه آن کار دشواری نیست.

  • تمیز کردن پوست پیش از زدن چسب بینی

قبل از چسباندن چسب بر روی بینی پس از جراحی بینی، حتماً بینی و گونه ها را با پد الکلی تمیز کنید. این کار باعث از بین بردن چربی و لوازم آرایش که مانع خوب چسبیدن چسب به بینی می شوند، می باشد.

  • نحوه چسباندن چسب بینی

عمل بینی

هنگام چسباندن چسب به بینی بعد از عمل بینی، مقابل آیینه بایستید تا مطمئن شوید چسب ها را به درستی روی بینی می چسبانید.  وقتی فرآیند چسب زدن را شروع می کنید، چند تکه از نوار چسب را که به اندازه کافی بلند است، ببرید

. به گونه ای که هر قطعه چسب جدا شده، از هر طرف تا لبه گونه ها پیش رود. بایستی اندازه هر قطعه نوار چسب بریده شده را متناسب با جهت چسب زدن از بالا به پایین در نظر بگیرید، به همین دلیل تکه چسب بریده شده برای نوک بینی قاعدتاً بایستی بلندتر باشد.

در نظر داشته باشید که هدف اصلی زدن چسب بعد از جراحی بینی، فشردن پوست روی استخوان و غضروف است. هنگامی که اولین تکه چسب به خوبی در محل مناسب خود قرار گرفت، به سمت پایین، چسب زدن را ادامه بدهید.

در قسمت پل بینی، چسب بیشتری بچسبانید. حتماً چسب ها بایستی 30 تا 50 درصد یکدیگر را همپوشانی کنند. پس از تکمیل، چسب ها باید به خوبی پوست بینی را فشرده کنند.

  • برداشتن چسب بینی

برای برداشتن چسب بایستی دقت بسیار زیادی داشت. نباید انتهای چسب را با سرعت بکشید. زیرا این کار نتیجه چسب زدن بعد از عمل بینی را به طور کامل مختل می کند. جدا کردن چسب باید با یک تکنیک درست انجام شده و از محلول مخصوص که می توان از داروخانه تهیه کرد، برای سست و شل کردن چسب از روی بینی استفاده شود.

همچنین می توان با یک دوش آب گرم، و استفاده از صابون، کار شل کردن چسب را انجام داد. بهتر است با استفاده از یک پنس، لبه چسب را گرفته و به آرامی آن را از روی پوست جدا کرد. چسب را با زاویه 180 درجه به سمت عقب بکشید و همین جهت را موازی با سطح پوست ادامه دهید.

این کار به حداقل مقدار کشیده شدن پوست و تحت تاثیر قرار گرفتن استخوان و غضروف پایه کمک می کند.

جراحی بینی برای بیماران قلبی

عمل بینی برای بیماران قلبی کمی چالش برانگیز است و امکان انجام دادن یا ندادن آن به تشخیص پزشک و میزان گستردگی بیماری بستگی دارد. در مورد عمل بینی برای بیماران قلبی، اتفاق نظر مشخصی وجود ندارد.

برخی این جراحی را برای بیماران قلبی، خطرناک می دانند و برخی معتقدند به دلیل بهبود شرایط تنفس، تاثیر مثبتی برروی عملکرد قلب خواهد داشت. انتخاب یک متخصص خوب و با تجربه برای بهره مندی از یک تشخیص درست در این زمینه اهمیت زیادی دارد.

جراحی بینی در افراد دیابتی

افراد مبتلا به دیابت هنگام تصمیم گیری برای انجام عمل بینی ، دچار نگرانی هایی می شوند ، چراکه این ریسک وجود دارد که بهبود پس از روند جراحی، با مشکلاتی روبرو شود.

البته، جراحی زیبایی، برای کسانی که کنترل دقیقی بر روی سطوح گلوکز خون خود دارند، ممکن می باشد. اگر شخص مبتلا به دیابت، به انجام جراحی زیبایی بینی تمایل داشته باشد، جراح، پس از انجام تست ها و بررسی های لازم ، مشخص می کند که آیا می توان سطوح گلوگز خون را برای انجام عمل، تحت کنترل قرار داد یا خیر.

در این مرحله، آزمایش هموگلوبین A1C انجام می گیرد که کیفیت کنترل سطوح گلوکز خون بیمار را در طول دوره های دو یا سه ماهه ، مورد بررسی قرار می دهد. اگر این سطح ، کمتر از 7 درصد باشد ، می توان جراحی بینی را انجام داد. همچنین، جراحی ممکن است بر روی واکنش بدن به انسولین تاثیر بگذارد.

به همین دلیل، جراح بینی بایستی فرایند را در یک همکاری مشترک با پزشک دیابت، در طول عمل و در دوره ریکاوری، پیش ببرد. جراحی بینی مادامی که بیمار در تمامی طول روند، دستورالعمل های توصیه شده توسط پزشک را کاملا رعایت کند ، قابل اجراست.

به طور کلی عمل بینی برای کسانی که از دارای دیابت، مشکلات قلبی و عروقی، کم خونی، اختلالات تنفسی و عدم تعادل روانی هستند خطرناک است و بایستی با توجه و بررسی پرونده پزشکی آن ها تصمیم به انجام یا عدم انجام آن پرداخت.

عمل بینی

عوارض جراحی بینی

عمل بینی مانند سایر اعمال زیبایی و درمانی، عوارض جانبی موقتی زیادی دارد. این عوارض شامل ورم، کبودی، درد و ناراحتی در محل عمل، ترشح بیش از حد مایع مخاطی، احساس تهوع، خونریزی بینی و تغییرات موقت در صدا می باشند.

  • کبودی

کبودی های ایجاد شده در اطراف چشم به طور معمول تا 10 روز بعد از انجام عمل از بین می روند.

  • درد و ناراحتی

درد بعد از عمل بینی امری طبیعی می باشد که با مصرف مسکن های تجویز شده کاهش پیدا می کند.

  • حالت تهوع، تغییر در صدا و ترشح بیش از اندازه مایع مخاطی

از عوارض داروی بیهوشی داشتن حالت تهوع، تغییر در تُن صدا و ترشح بیش از اندازه مایع مخاطی است و به مرور زمان برطرف می شود. در صورتی که به پزشک حاذق و با تجربه ای مراجعه کرده باشید، این عوارض گذرا بوده و طولانی مدت نخواهد بود. اما اگر نزد افراد بی تجربه و ناوارد بروید، عوارض عمل بینی دائمی خواهد بود و بینیتان فرم زیبایی نخواهد گرفت.

عوارض و پیچیدگی های خطرناک عمل بینی

از مهم ترین عوارض و مواردی که خطرناک می باشند ولی بروز آن ها احتمالی است و در موارد بسیار نادری اتفاق می افتد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از بین رفتن حس بویایی؛ این عارضه از مواردی است که معمولا به طور طبیعی و موقتی رخ می دهد. اما در موارد استثنا می تواند به مدت طولانی و ادامه دار باشد و مشکلاتی را در زمینه بویایی برای فرد ایجاد کند.
  • غیر قرینه بودن دو طرف بینی و در ناحیه مجرا های بینی؛ گاهی دیده شده است که به علت بی تجربگی پزشک بین دو طرف بینی قرینگی لازم وجود ندارد و همین موضوع موجب ناراحتی بیمار می شود. در این موارد ابتدا پزشکان توصیه می کنند که بیماران صبوری کنند تا ورم بینی از بین برود و نتیجه نهایی جراحی مشخص شود. پس از اینکه ورم بهبود پیدا کرد اگر همچنان عدم هماهنگی وجود داشته باشد نیاز به جراحی ترمیمی وجود خواهد داشت.
  • وجود حفره در تیغه بینی؛ در مواردی که جراحی زیبایی با جراحی رفع انحراف بینی به طور همزمان انجام می شود گاها این خطر وجود دارد که حفره ای در تیغه بینی ایجاد شود ( در اصطلاح می گویند که تیغه بینی سوراخ شده است.) از این جهت، این موضوع از مواردی است که پزشکان بایستی نهایت دقت را داشته باشند تا این مشکل به وجود نیاید.
  • تنفس دهانی و صدادار؛ از شایع ترین و مهم ترین مواردی که بعد از عمل بینی ایجاد می شود این است که فرد نمی تواند از بینی تنفس داشته باشد و با دهان تنفس می کند که گاها این تنفس ها صدادار است. برخی از این عوارض بعد از مدت زمان کوتاه برطرف نمی شود و در مدت زمان طولانی همراه فرد باقی می ماند.
  • عفونت؛ عفونت بعد از جراحی بینی از مواردی است که بسیار اندک اتفاق می افتد و می تواند عامل بروز خطرات زیادی باشد. از جمله خطراتی که در پی عفونت ممکن است به وجود بیاید چسبندگی در نواحی داخلی بینی است و برای درمان آن بایستی از آنتی بیوتیک ها استفاده کرد.
  • بی حس شدن پوست ناحیه بینی و اطراف آن؛ در واقع هنگامی که جراحی انجام می شود، ممکن است که بعد از جراحی در ناحیه پوست بینی و اطراف آن کرختی و یا بی حسی ایجاد شود. این موضوع به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست و حتی اگر بهترین جراحان هم، جراحی را انجام دهند، امکان اینکه این عارضه رخ دهد وجود دارد.

تمامی موارد ذکر شده به عنوان عوارض خطرناک در اندک شماری از بیماران مشاهده شده است، به همین جهت نیازی به استرس و نگرانی نیست.

عوارض پایین انداختن سر پس از عمل بینی

به طور کلی هر نوع بی احتیاطی یا عدم مراقبت بعد از جراحی بینی ممکن است عوارض ناخوشایندی به همراه داشته باشد و باعث نارضایتی از شکل بینی شود. یکی از این مراقبت ها صحیح نگه داشتن سر پس از جراحی است. مراقبت های پس از جراحی بینی مثل عدم پایین انداختن سر بعد عمل بینی از مهم ترین نکات اساسی است که باعث می‌شود تا جراحی بینی کمترین عوارض جانبی را همراه داشته باشد و بیمار دچار مشکلاتی مانند افتادگی بینی نشود. عوارض پایین انداختن سر بعد عمل بینی عبارتند از:

  • افتادگی نوک بینی بعد از عمل

افتادگی نوک بینی یکی از مهم ترین عوارض پایین انداختن سر بعد از عمل بینی می باشد که به مرور زمان اتفاق می افتد. البته افتادگی نوک بینی به دلایل متفاوت دیگری مانند عدم مهارت پزشک یا انتخاب تکنیک نامناسب برای جراحی نیز اتفاق خواهد افتاد. در صورت عدم پیوند غضروف به شکل صحیح یا محکم کردن غضروف های نوک بینی، به مرور افتادگی بینی رخ می دهد.

  • تورم و کبودی

پایین انداختن سر بعد از عمل بینی باعث می‌شود تا تورم و کبودی بینی بعد از عمل بینی بیشتر شود، چراکه این کار تجمع خون را افزایش می دهد. البته همانطور که گفته شد مقداری تورم و کبودی بعد از جراحی طبیعی است، اما اگر تورم و کبودی به دلیل درست نگه نداشتن سر بعد از جراحی باشد، طول دوره بهبودی و نقاهت افزایش پیدا می کند و این اصلا خوشایند نیست.

  • خونریزی

پایین نگه داشتن سر باعث فشار به مویرگ ها و پارگی آن ها و در نهایت منجر به خون ریزی می شود. مویرگ هایی که در اطراف ناحیه جراحی شده می باشند به شدت حساس و آسیب پذیرند و هر فشاری به آنها ممکن است با خونریزی همراه باشد.

عمل بینی

علت تورم بعد از جراحی بینی

تورم در محل جراحی یک اتفاق طبیعی بعد از عمل زیبایی بینی است و استثنایی در آن وجود ندارد. به دلیل اینکه رینوپلاستی یک روند تهاجمی می باشد، تورم علامتی است که بدن به عنوان اولین واکنش خود به التهاب در آغاز فرایند بهبود، نشان می دهد.

همچنین، بافت نرم در برابر تورم، بسیار مستعد می باشد و تورم بعد از عمل بینی، دلیل دیگری هم دارد که آن احتباس یا به دام افتادن مقداری مایع به طور مستقیم در زیر پوست بینی می باشد.

مدت زمان تورم بعد از جراحی بینی

همان طور که گفته شد، بخش عمده ای از تورم  بعد از جراحی بینی، واکنش التهابی بدن به یک روند تهاجمی است و پس از حدوداً سه هفته شروع به فروکش کردن می کند.

به طور تقریبی 90 درصد تورم که بعد از جراحی رخ می دهد، در دو الی سه ماه اول فروکش می کند. بخشی از تورم که در اطراف نوک و پل بینی می باشد که معمولا به دلیل احتباس مایع رخ داده است، گاهی تا 18 ماه ماندگار خواهد بود.

همچنین بایستی بدانید که مراقبت از بینی در برابر سرما یا گرمای شدید، اهمیت بسیاری دارد. در هوای سرد، هنگام خروج از منزل، به خوبی بینی تان را بپوشانید و در هوای گرم نیز از قرار دادن بینی در معرض نور خورشید پرهیز کنید.

تزریق کورتون بعد از عمل بینی

تزریق کورتون در اکثر جراحی های بینی، یک بخش مهم می باشد. وقتی سخن از عمل زیبایی بینی باشد، کورتون با هدف کاهش التهاب در بافت های بینی بعد از جراحی بینی استفاده می شود. تورم در عمل زیبایی بینی، امری اجتناب ناپذیر می باشد ولی درجه تورم به نوع رینوپلاستی انجام شده، دامنه تغییرات انجام شده در بافت ها و نوع پوست بیمار بستگی دارد.

در اکثر بیماران، فاز اولیه تورم به دلیل عمل بینی، به طور معمول در حالت طبیعی، در یک دوره دو تا سه هفته بعد از جراحی فروکش می کند. فاز های بعدی تورم نیز وجود دارند که ممکن است ماه ها بعد از عمل بینی ادامه پیدا کند. در این نوع تورم های پایدار، پزشک از تزریق کورتون برای هدف قرار دادن و حذف تورم بعد از جراحی استفاده می کند.

کورتون، بهبود را سرعت می بخشد و بیمار می تواند کمتر از یک دوره 6 الی 12 ماهه، به نتیجه مطلوب دست پیدا کند. با تزریق کورتون همچنین می توان برای پیشگیری از رشد بافت اسکار بعد از جراحی بینی استفاده کرد.

بیمارانی که پوست بینی تقریبا ضخیم و بافت بینی نرمی دارند در شکل گیری بافت اسکار متراکم بین استخوان و غضروف و پوست بینی، آسیب پذیرتر می باشند.

بافت اسکار می تواند شدت پیدا کند و مانع جمع شدن و شکل گیری پوست، متناسب با چارچوب استخوانی و غضروفی پایه بشود. در این نوع از بیماران کورتون به صورت استراتژیک تزریق می شود تا از شکل گیری این نوع بافت نامطلوب جلوگیری شود.

جراحی بینی و بارداری

تصمیم گیری برای انجام عمل بینی، می تواند یکی از تصمیم های مهم در زندگی فرد باشد. گاهی اوقات این تصمیم مهم، با پیش آمدن یک رویداد در زندگی، مانند تجربه شیرین مادر شدن، با اختلالاتی مواجه می شود.

خانم هایی که برای انجام جراحی بینی خود برنامه ریزی کرده و قبل از آن، متوجه می شوند که باردار هستند، ممکن است اندکی دچار سردرگمی شوند. جراحی زیبایی بینی در طول دوره بارداری ممنوع است.

ممکن است برخی با خود بگویند که رحم به عنوان محل پرورش جنین و بینی به عنوان عضوی که قرار است جراحی زیبایی بر روی آن انجام شود، دو اندام کاملاً جدا از یکدیگر می باشند، ولی باید یادآوری کنیم که عمل بینی تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد و ورود داروهای بیهوشی به بدن شما در حین جراحی، ممکن است برای جنین، خطر آفرین باشد.

گاهی اوقات، هدف از جراحی زیبایی بینی درمانی است. به عنوان مثال، فرد به دلیل انحراف در سپتوم، دچار باریک شدگی یا انسداد در مجاری بینی شده و همین موضوع، تنفس را برای او دشوار کرده است.

در این شرایط با توجه به اهمیت تامین اکسیژن کافی برای بدن از طریق تنفس، عمل بینی به یک امر اورژانسی تبدیل می شود و پزشک، با ارزیابی کردن تمامی جوانب، در خصوص به انجام یا خودداری از انجام عمل، به جمع بندی خواهد رسید.

عمل بینی

آیا بارداری نتایج جراحی زیبایی بینی را تحت تاثیر قرار می دهد؟

در طول دوره بارداری، تغییرات شرایط بدن، مانند یک نمودار سینوسی با فراز و نشیب های بسیار است. مثلا دیواره های بینی، متورم شده و گاهی نیز ضخیم می شوند. برخی بانوان نیز در طی دوره بارداری، تولید بیشتر مخاط بینی را تجربه می کنند که ممکن است به گرفتگی و انسداد مجاری بینی منجر شود.

این تاثیرات خوشبختانه موقتی است و تورم و انسداد مجاری بعد از دوره بارداری، کاهش پیدا می کند. بنابراین، اگر قبل از بارداری، عمل بینی انجام داده اید و در طی بارداری، تورم و تغییراتی در بینی تان به وجود آمده، بدانید که این تغییرات موقتی است و تاثیری بر روی نتیجه عمل بینی شما بر جای نخواهند گذاشت.

چه زمانی بعد از عمل بینی می توان باردار شد؟

شش ماه تا یک سال بعد از جراحی بینی می توان برای بارداری اقدام کرد اما بهتر است که فاصله بین جراحی بینی و شروع بارداری بیشتر شود تا دوران بهبودی کامل شود و بینی به حالت ثابت و پایداری رسیده باشد و ساختار درونی آن مستحکم شده باشد.

در دوران بارداری تغییرات هورمونی رخ می دهد و بدن دچار تورم خواهد شد و این تورم به بینی تازه عمل شده که خود دارای تورم است اضافه خواهد شد. همچنین بعد از عمل بینی داروهای آنتی بیوتیک و مسکن برای فرد تجویز می شود و استفاده از این داروها در دوران بارداری برای جنین خطرناک می باشد.

آیا در زمان پریود می توان اقدام به عمل بینی کرد؟

در هنگام پریود یا عادت ماهانه به دلیل تغییرات هورمونی مخاط پوشاننده درون رحم ریزش کرده و به وسیله خونریزی از رحم خارج می شود. معمولا در زمان قاعدگی به طور میانگین حدودی ۳۵ تا ۸۰ سی سی خون از بدن خانم ها خارج می شود اما این به این معنی نیست که در زمان پریود به دلیل خونریزی رحم فرد با انعقاد خون مشکل پیدا می کند.

در نتیجه می توان در زمان عادت ماهانه اقدام به عمل جراحی بینی کرد و نباید نگران خونریزی در زمان جراحی بینی و یا بعد از آن باشیم. در دو دسته از خانم ها بهتر است جراحی بینی همزمان با زمان پریودشان نباشد.

  • دسته اول افرادی هستند که دوران پریود آنها با درد بسیار همراه است. این اختلال را دیسمنوره می نامند. افراد مبتلا به دیسمنوره معمولا انقباض هایی همراه با درد زیاد در زیر شکم و کمر دارند و اختلالات خلقی و جسمی را در زمان قاعدگی تجربه می کنند.
  • دستهدوم افرادی می باشند که در زمان قاعدگی مقدار خونریزی آنها بسیار شدید است که به این اختلالات منوراژی گفته می شود.

در صورتی که به طور غیر منتظره دچار خونریزی زیاد شدید و یا حتی، زمان شروع عادت ماهانه با روز عمل با هم یکی شدند، در جریان جراحی شما مشکلی به وجود نخواهد آمد و می توانید مطابق زمان از قبل تعیین شده اقدام به عمل جراحی بینی خود کنید .

لیفت لب همزمان با عمل بینی

در هنگام جراحی بینی، جراح بینی برای انجام جراحی بینی با روش باز برشی را در قسمت کلوملا (قسمت بین سوراخ های بینی) ایجاد می کند تا پوست بینی را از تیغه بینی بلند کند و تغییرات لازم را بر روی بینی اعمال کند.

در عمل لیفت لب بالایی که به دلیل افتادگی لب و کم کردن فاصله بین لب و بینی انجام می‌شود نیز جراح برش، برای کشیدن پوست بالای لب را در ناحیه کلوملا انجام می‌دهد و سپس پوست بالای لب را کشیده و بخش اضافی آن را برش می‌دهد. از آنجایی که این دو جراحی از یک قسمت برش داده می‌شوند می‌توانند به صورت همزمان با هم انجام شوند.

اما جراح بایستی با دقت کافی این برش را انجام دهد تا  دچار مردگی پوست در ناحیه کلوملا نشود. البته این عمل باعث ایجاد زخم در این ناحیه می‌شود، ولی قابل درمان است.

جراح بایستی تبحر کافی داشته باشد و با دقت کافی برش را ایجاد کند تا مشکلی برای جریان خونی بیمار به وجود نیاید. البته این موضوع نیز ریسک طراحی برش ناحیه کلوملا پوست را برای دو عمل بیان شده بالا می برد.

بهترین فصل برای انجام جراحی بینی

اگر قصد انجام جراحی بینی را دارید، بهتر است بدانید که تمام فصل ها برای انجام این فرایند مناسب است و از نظر زمانی، محدودیتی برای انجام آن نیست. برخی پزشکان معتقدند که با توجه به دلایل و مزیت های متعدد، انجام جراحی در زمستان و اوایل بهار، بهترین زمان می باشد. در ادامه برخی از این دلایل را عنوان می کنیم.

  • هوای خنک

پوست بینی در طول دوره ریکاوری بعد از جراحی، در مقابل تغییرات دمایی بسیار حساس می شود. در هوای خنک تر رگ های خونی در پوست بینی، باریک تر می شود و تورم بعد از جراحی زیبایی بینی با سرعت بیشتری فروکش می کند.

مراقبت از بینی در برابر سرما یا گرمای شدید، بسیار مهم است. در هوای سرد، هنگام خروج از منزل، بایستی به خوبی بینی تان را بپوشانید و در هوای گرم نیز از قرار دادن بینی در معرض نور خورشید، پرهیز کنید.

  • آلرژی های فصلی

در دوره ریکاوری بعد از عمل بینی، احساس گرفتگی بینی، کاملاً طبیعی می باشد. اما اگر از آلرژی های فصلی رنج می برید، زمستان به علت کمتر بودن سطح علائم آلرژی زا، بهترین گزینه می باشد.

  • قبل از تعطیلات نوروز

یکی از مهم ترین فاکتورها در مراقبت های بعد از عمل بینی، فراهم کردن یک دوره استراحت حداقل یک هفته ای است، تعطیلات نوروز می تواند فرصت مناسبی برای بهره مند شدن از این دوره استراحت و طی کردن ریکاوری، بدون داشتن دغدغه در مورد غیبت از محل کار، محسوب شود.

در طول این دوره تعطیلات، بخش زیادی از تورم بعد از جراحی بینی، کاهش پیدا کرده و بعد از طی شدن دوره ریکاوری می توانید با بینی زیبا و جدید خود در محل کار و اجتماع حضور پیدا کنید.

عمل بینی با طراحی سه بعدی

طراحی سه بعدی در فرایند عمل زیبایی بینی، یک تکنیک جدید محسوب می شود که از نظر روانشناختی، تاثیرات قابل ملاحظه ای را در مدیریت نگرانی و استرس بیمار از نتیجه جراحی داشته و می تواند به عنوان یک الگوی مناسب برای جراح نیز به شمار بیاید.

عمل بینی یکی از رایج ترین جراحی های زیبایی می باشد که در سراسر دنیا مورد استقبال بسیاری از بانوان و آقایان است. جراحی بینی با طراحی سه بعدی، ترکیبی از علم پزشکی و تکنیک های پیشرفته مهندسی می باشد که در کنار یکدیگر با مشارکت هنر، دست به خلق یک اثر هنری یعنی بینی زیبای شما، پس از عمل بینی زده اند.

در مشاوره قبل از عمل، بیمار درباره ایده ها و اهداف خود از فرایند جراحی حرف می زند و پزشک نیز از نگاه خود، بهترین مدل متناسب با صورت بیمار را بر می گزیند. گاهی اوقات این دو مسیر، به یک نقطه تلاقی نمی رسند و درک روشنی از بحث های انجام شده، به دست نمی آید. در این زمان، طراحی سه بعدی بینی، یک روش راه گشا به حساب می آید.

به صورتی که به کمک آن، یک پیش فرض از آنچه که قرار است بعد از جراحی زیبایی بینی، خلق شود، آماده می شود. یعنی بیمار می تواند بینی جدید خود را قبل جراحی، ببیند. در این فرایند از اسکنر های سه بعدی استفاده می شود.

از بیمار عکس هایی گرفته می شود و بر اساس طرح درمان ترسیم شده، با توجه به اطلاعات به دست آمده در طول فرایند مشاوره، طراحی سه بعدی از تمام زوایا انجام می گیرد. با آنالیز کردن طرح های خلق شده، بیمار و پزشک به یک نقطه اشتراک رسیده و جراحی، طبق قالب کنترلی نهایی اجرا می شود.

مدت زمان عمل بینی

این زمان به عوامل متعددی بستگی دارد که در این بخش به توضیح آن می پردازیم.

  • نوع جراحی

اولین و مهم‌ ترین فاکتور موثر بر مدت زمان عمل بینی نوع جراحی است. که ممکن است جراحی بینی بسته و یا جراحی بینی باز باشد.

  • نوع بینی

همان‌طور که گفته شد، عمل بینی می‌تواند برای بینی‌های گوشتی و یا استخوانی انجام گیرد. در بینی‌های گوشتی به دلیل حساسیت و پیچیدگی بیشتر، ممکن است مدت زمان بیشتری برای انجام عمل نیاز باشد.

  • جراحی بینی ترمیمی

گاهی اوقات بیمار برای دومین و یا حتی چندمین بار، عمل رینوپلاستی انجام می‌دهد، و به دلیل دشواری بیشتر آن و یا حتی نیاز به پیوند غضروف در این عمل ممکن است جراح به مدت زمان بیشتری برای انجام آن نیاز داشته باشد.

  • مهارت جراح

از عوامل مهم دیگری که می‌تواند در مدت زمان جراحی بینی مؤثر باشد، مهارت پزشک در این زمینه می باشد. درواقع یک جراح خوب و باتجربه می‌تواند در مدت زمان کمتری تغییرات لازم را بر روی بینی انجام دهد. به طور کلی با توجه به شرایط گفته شده، می توان زمانی بین 1 تا 4 ساعت را برای این جراحی در نظر گرفت.

عمل بینی

تزریق کوکتل به بینی

یکی از انواع عمل بدون جراحی بینی می باشد و نتیجه آن موقتی است. در این روش، تزریق آنزیم های دارای خاصیت چربی سوزی برای جمع کردن نوک بینی و بالا کشیدن یا اصطلاحاً لیفت بینی انجام می گیرد. در این فرآیند به دلیل موقتی بودن نتیجه حاصله و محدود بودن دامنه مانور برای تغییرات اساسی و ماندگار در بینی، معمولا نتیجه دلخواه به دست نمی آید.

تزریق فیلر به بینی

تزریق فیلر به بینی به عنوان یک روش بدون جراحی، این روزها محبوبیت زیادی به دست آورده است. در این فرایند، مواد پر کننده مانند هیالورونیک اسید، در قسمت های خاصی در بینی تزریق می شود. تغییرات به دست آمده از این فرایند نیز، موقتی است و قطعاً نمی تواند نتایج فوق العاده ای را که در جراحی بینی، به دست می آید، خلق کند. در این فرآیند، هدف صاف کردن موقتی ناهمواری ها در بینی و پر کردن فرورفتگی ها می باشد و نمی تواند مانند جراحی زیبایی بینی، تغییراتی در اندازه آن ایجاد کند و یا قوز بینی را درمان کند، اندازه و موقعیت سوراخ های بینی را تغییر دهد و بسیاری اصلاحات دیگر که فقط با فرآیند جراحی زیبایی بینی قابل اجرا است را، انجام دهد. فیلرها معمولا ماندگاری بین 6 ماه تا یک سال دارند و پس از آن، برای حفظ ماندگاری نتیجه به دست آمده، بایستی در جلسات نگهداری شرکت کنیم.

عمل بینی و کرونا

با توجه به شیوع ویروس کرونا از مجاری تنفسی و با در نظر گرفتن این موضوع که کانون اجرای جراحی بینی است، می توان به راحتی درک کرد که عمل بینی در دوره کرونا، یک موضوع چالش برانگیز است و این سوال پیش می آید که آیا می توان در این دوره، عمل زیبایی بینی را انجام داد یا خیر. در این شرایط خاص، انجام جراحی برای افرادی که سن آنها بالای 60 سال بوده و به بیماری های زمینه ای مبتلا می باشند، به دلیل احتمال بروز خطرات برای سلامت این افراد، ممنوع است. در سایر افراد، پروتکل ها و دستورالعمل های مربوط به مراقبت های قبل و بعد از جراحی، حساسیت بیشتری دارد و موارد بیشتری به دستورالعمل های رایج درباره مراقبت های قبل و بعد از جراحی زیبایی بینی، افزوده می شود. تمام این اقدامات، با هدف اجرای فرایند در شرایط ایمن برای سلامت بیمار انجام می گیرد تا به غیر از خلق بینی زیبا، سلامت بیمار که با ارزش ترین دارایی هر شخصی به شمار می آید نیز با خطر مواجه نشود.

حس بویایی بعد از جراحی بینی

از آن جایی که بینی علاوه بر زیبایی نقش عملکردی هم در بدن ایفا می کند، یکی از سوالاتی که ممکن است برای مراجعین پیش بیاید این است که آیا حس بویایی پس از جراحی بینی تغییر می کند؟ بعد از عمل بینی امکان دارد استشمام بو و چشیدن غذا برایتان کمی سخت باشد. یعنی ممکن است به درستی متوجه بو یا عطر و طعم غذا نشوید. این موضوع به دلیل ورمی است که در بینی ایجاد شده و مانع حرکت ذرات معطر در مسیر بینی می شوند. به دلیل این که حس چشایی و بویایی رابطه تنگاتنگی با هم دارند، با ضعیف شدن بویایی، چشایی نیز ضعیف می شود. البته جای هیچ نگرانی نیست. به این دلیل که این موضوع موقتی بوده و حدوداً تا 4 الی 6 هفته بعد از عمل، که بینی ورم دارد، ادامه پیدا می کند. در نتیجه با کاهش ورم بینی، حس بویایی و چشایی شما مجددا مانند سابق می شود.

دلیل کج شدن بینی بعد از جراحی

بعضی از افراد بعد از دوره نقاهت، شاهد یک بینی کج می باشند. اما دلیل این کج شدن چیست؟ کج شدن بینی بعد از جراحی می تواند علل مختلفی داشته باشد که یکی از مهمترین آنها عدم رعایت مراقبت های پس از جراحی بینی است. اگر در دوره ریکاوری از بینی تان محافظت نکنید، روی صورت بخوابید، به صورت مداوم به بینی دست بزنید و آن را تکان دهید و قبل از زمان مجاز به فعالیت های پر جنب و جوش بپردازید، همگی ممکن است باعث کج شدن بینی تان شوند. البته این اتفاق ممکن است یک دلیل دیگری هم داشته باشد و آن مراجعه به یک فرد غیر متخصص است. در این صورت هنگام عمل ممکن است او کجی بینی تان را اصلاح نکند و پس از عمل، همچنان بینی شما کج باشد. گاهی هم خطای جراحی دلیل منحرف شدن تیغه بینی می شود که در ظاهر بینی کجی را به ما نشان می دهد.

عمل بینی

حالت تهوع بعد از جراحی بینی

پس از به هوش آمدن از عمل بینی ممکن است برای مدتی حالت تهوع و استفراغ داشته باشید. این موضوع از اثرات جانبی داروی بیهوشی می باشد و شاید تا سه روز هم ادامه پیدا کند، اما با گذشت زمان و خروج داروی بیهوشی از بدن و کمرنگ شدن اثر آن، حالت تهوع پس از عمل بینی هم از بین می رود.

جای بخیه جراحی بینی

یکی از دغدغه های متقاضیان رینوپلاستی باقی ماندن جای بخیه بر روی پوست است. به دلیل پیشرفت های حاصل شده در این زمینه احتمال بر جای ماندن جای بخیه جراحی بینی بسیار کم شده است. در مجموع موارد مختلفی هستند که در این امر دخالت دارند و ریسک برجای ماندن جای بخیه بعد از عمل بینی را برای بعضی از افراد بالا می برند. در ادامه به معرفی این موارد می پردازیم .

  • تکنیک جراحی

عمل بینی به روش های باز و بسته انجام می گیرد. در روش بسته به دلیل اینکه تمامی برش ها درون بینی ایجاد می شوند، بعد از جراحی جای بخیه بر روی پوست باقی نمی ماند. اما در صورت استفاده از روش باز، احتمال باقی ماندن جای برش ها بیشتر می شود.

  • ضخامت و تایپ پوستی

بینی هایی که دارای پوست ضخیمی هستند، مانند بینی های گوشتی، بیشتر مستعد برجای ماندن آثار بخیه های جراحی بینی می باشند و بینی هایی که پوستی با ضخامت معمولی دارند، کمتر در معرض این موضوع قرار می گیرند.

  • رعایت نکات مراقبتی

انجام مراقبت های لازم از سوی بیمار، باعث می شود که زخم و محل بخیه ها بهتر بهبود یابند و احتمال باقی ماندن جای بخیه جراحی بینی کمتر شود.

سفر با هواپیما بعد از عمل بینی

در این مورد نظر پزشکان با یکدیگر متفاوت است. اما بهتر است بیمار حداقل تا 5 روز از سوار شدن به هواپیما مخصوصا سفر طولانی اجتناب کند. برای سفر شرکت های هواپیمایی قوانینی در نظر گرفته اند، به طور مثال پزشک جراح‌تان بایستی قبل از عزیمت به فرودگاه گواهی ‌پرواز شما را امضا کند. پرواز سریعا بعد از عمل بینی شامل عوارض زیر می گردد.

  • التهاب

تورم و التهاب ‌بینی بعد از پرواز به دلیل کاهش‌ فشار هوا در کابین هواپیما می باشد. این عارضه‌ها می تواند چند ساعت تا چند هفته باقی بماند.

  • حالت تهوع

این عارضه جانبی در هواپیما به دلیل حرکت آن می باشد. یکی از دلایل تهوع بیمار بعد از عمل بینی و پرواز به دلیل داروی مسکن قوی است که حرکت هواپیما آن را تشدید می کند.

  • خونریزی

در روزهای اولیه پس از عمل، بینی چون بیش از حد حساس شده، خطر خونریزی زیاد است. دلیل اصلی آن هم هوای گرم و خشک درون کابین است. رطوبت کم خصوصا در ارتفاعات زیاد باعث احتقان ‌بینی و خونریزی بیشتری می‌شود. حتی امکان عفونت هم وجود دارد.

عمل بینی در سنین بالا

عمل زیبایی بینی در سنین بالا محدودیتی ندارد اما آنچه مهم می باشد این است که، با افزایش سن، پوست که در روند عمل بینی موثر است، شادابی و طراوت خود را از دست می دهد.به همین دلیل جراحی بینی در سنین بالاتر از 65 سال به دلیل وجود تغییرات پوست، تغییرات نوک بینی، پشت بینی و قوس استخوانی بینی توصیه نمی شود و بهتر می باشد قبل از رسیدن به این سن اقدام به جراحی بینی نمایید.

علاوه بر این با بالا رفتن سن افراد ممکن است دچار بیماری هایی مانند مشکلات قلبی، ریوی و مشکلات داخلی باشند. این موارد حساسیت عمل را بالاتر می برد و آن را ریسک پذیر می کند. سلامت جسمی بیمار برای پزشک جراح بینی بسیار مهم است و حفظ سلامت بیمار از اولویت های هر پزشک مجربی است.

به همین دلیل توصیه ما این است که قبل از اقدام به عمل تمامی موارد و مشکلات را با پزشک خود در میان بگذارید، تا بتوانید بهترین جراحی بینی را تجربه کنید.

آیا ممکن است عمل بینی موجب مرگ شود؟

در ابتدا باید گفت ریسک مرگ در انجام هر عمل جراحی وجود دارد، پس به این معنی نیست که فقط در عمل جراحی بینی احتمال دارد فرد از اتاق عمل زنده بر نگردد.

این موضوع مثل وجود احتمال سقوط هواپیما و به دنبال آن مرگ می باشد، چراکه در درصد بالایی از آمار ها هواپیما سالم به مقصد می رسد، همانگونه که عمل های جراحی بینی درصد بالای موفقیت را به همراه داشته است ولی این که چرا و چگونه ممکن است فرد در اثر جراحی بینی جان خود را از دست بدهد را در ادامه توضیح می دهیم.

  • یکی از دلایلی که در هر عملی می تواند مرگ آفرین باشد استفاده بی رویه از دارو های بیهوشی می باشد که بیشتر بودن میزان آن می تواند اغما طولانی مدت یا حتی مرگ را برای بیمار رقم بزند. اما از آن طرف مصرف درصد کمی از داروی بیهوشی در هنگام انجام عمل هم می تواند دردسر ساز شود و بیهوشی ناقص رخ می دهد. از این رو یک تکنسین بیهوشی بایستی به اندازه ای در کار خود با تجربه و ماهر باشد تا بتواند بیمار را به درستی بیهوش کند تا از عوارض بیهوشی در امان باشد.

به طور مثال بیمارانی که با سابقه ی بیماری های قلبی، تنفسی و دیابت به اتاق عمل می روند، بایستی قبل از هر چیزی تیم پزشکی و تکنسین بیهوشی را در جریان بگذارند تا با در نظر گرفتن وضعیت جسمانی بیمار داروی بیهوشی را دریافت کند.

  • دومین عاملی که به عنوان عامل مرگ بار در اتاق عمل شناخته می شود اختلال در نحوه عملکرد دستگاه و تجهیزات اتاق عمل است. اگر در هنگام عمل، بیمار نیاز به دستگاه های مربوطه برای تنفس یا احیا داشته باشد و در آن هنگام اختلالی در عملکرد این دستگاه ها ایجاد شود ممکن است بیمار جان خود را از دست بدهد، گاهی برخی از اختلالات از سهل انگاری رخ می دهد که کادر پزشکی و درمانی بیمارستان بایستی تمامی سعی و تلاش خود را به کار گیرند تا درصد خطا های این چنینی به صفر برسد و همواره سلامت جانی و مالی بیماران حفظ شود.
  • یکی دیگر ازعوامل مرگ آور درعمل بینی، همزمانی چندین عمل زیبایی و درمانی است. عده ای بر این باورند بهتر است با یک مرتبه بی هوشی به طور همزمان چند عمل زیبایی انجام دهند، اما همین عمل ممکن است آن ها را به کام مرگ بکشاند. به طور مثال اگر عملی به طور هم زمان انجام شود و ساعات حضور در اتاق عمل بیش از حد معمول شود ممکن است بیمار نتواند در طولانی مدت دوام بیاورد. البته اگر پزشک جراح بینی تجربه و تبحر بالایی داشته باشد با بررسی توانایی جسمی بیمار اجازه انجام عمل زیبایی دیگری در اتاق عمل را نمی دهد و عمل بعدی را به زمانی دیگری موکول می کند تا سلامت بیمار حفظ شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا